woensdag 12 januari 2011

Quiltje voor "De Uitdaging" / Quilt for The Challenge group


Sinds kort ben ik weer lid van de Art Quilt groep "De Uitdaging".
4 x per jaar maak je een quiltje van 50 x 50 cm naar een opgegeven thema. Nu ik weer bij de groep gegaan ben weet ik ook weer waarom ik me destijds afgemeld heb. Ik heb heel veel moeite om met een opgegeven thema te werken. Het lijkt op een opstel moeten maken over een door de leerkracht opgegeven thema, bovendien vind ik 50 x 50 een heel lastig formaat. Al met al voor mij dus een echte uitdaging en het heeft dan ook heel wat denkwerk en moeite gekost om aan deze opdracht te voldoen terwijl ik nota bene degene was die het thema mocht bedenken. Dit soort projecten haalt je wel uit je comfort zone ! Ik had als thema bedacht :

Jeugdherinnering.

De achtergrond is een zelf geroest lapje met spijkers, schroeven e.d. Dit verwijst naar het Aannemer-Timmerbedrijf dat mijn vader had, evenals het biesje rondom met een dessin van houtkrullen . De meanderende Maas heb ik verbeeld door de bies in het midden, gemaakt van restjes uit mijn prullenbakje naast de naaimachine. Daarnaast een foto van mijn zusje Tiny dat op 8-jarige leeftijd overleden is. De foto van het grote gezin spreekt voor zichzelf. We hadden thuis 10 kinderen. De kersen staan voor de heerlijke kersenboom die wij thuis hadden en waar ik elk jaar in klom om mijn buikje vol te eten. Dit is een van mijn gelukkigste jeugdherinneringen. Ten laatste heb ik voor het eerst schaduwquilten geprobeerd en dat was ook nog niet zo makkelijk. Al met al ben ik niet ontevreden over dit quiltje maar het werkt voor mij toch veel moeilijker dan een spontane manier van werken.


For the Art Quilt group "The Challenge"I made this quilt measuring 50 x 50 cm.. The theme was childhood memory . I rusted a cloth with nails and screws and used that as a background because of my Dad's bussiniss as a carpenter- building contractor. I come from a big family as you can see, we had 10 children. The photo is my sister Tiny who died when she was 8 ( I was 7 at the time ). The line in the middele represents the river Maas that meanderd next to our village. The cherries remind me of my happiest moments, sitting on a branch in our lovely cherrie tree, eating as many cherries as I could.. I found it very difficult to make this quilt because of the format and the fact that I had to work according the theme although I was the one who's turn it was to think of a  subject this time!


downtime
Posted by Picasa

5 opmerkingen:

hannie zei

Je hebt er heel wat denkwerk inzitten Tonny. Heel goed bedacht die spijkers en de Maas van snippers! Je hebt er toch een mooi geheel van gemaakt Leuk ook met die kersen en foto's. Wat een groot gezin hadden jullie zeg!

mia zei

Hoi Tonny, wat heb je mooi je uitwerking van jeugdherinnering weer gegeven, het is niet makkelijk om via een thema te werken maar het zet je wel aan het denken hoe je iets wilt laten zien, ik vind dat je daar heel goed in geslaagd bent.
gr.mia

Marja. zei

leuk om je ook hierin te volgen, ,, ik stond erbij en keek ernaar!!..

Anoniem zei

Als je zo stap voor stap te werk gaat zet je dat wel tot nadenken over jouw eigen werkproces. Zeker een uitdaging.
Je hebt het thema mooi uitgewerkt.
Marjo

Dea zei

Bij mij werkt het vaak juist andersom: een thema helpt richting te geven aan alle ideeën in mijn hoofd.
Knap dat je toch zo'n mooi en doordacht quiltje hebt gemaakt terwijl je het zo moeilijk vond.