vrijdag 21 januari 2011

Gepubliceerd / Published !


Hartstikke trots ben ik nu ik mijn quilt zie staan in de nieuwste Quilt & Zo.
Maanden geleden vroeg Tineke Lelieveld, redacteur van dit blad mij of ik het leuk zou vinden om samen met haar een artikel te maken over mijn Fibermail Sampler voor het blad.
Natuurlijk vond ik dat erg leuk en we hebben er samen nog heel wat werk aan gehad maar Tineke heeft er een prachtig verhaal bij geschreven.
Erg leuk ook voor Trees Wolffers, dat ze de eer krijgt die ze verdiend omdat zij het idee heeft uitgewerkt en alle blokken ontwierp voor de Fibermailgroep . Nogmaal hartelijk dank voor al het werk dat je verzet hebt, Trees.

Ik heb een jaar lang met veel plezier aan deze quilt gewerkt. Ik zou het nooit geloofd hebben als iemand mij verteld had dat ik een 2-persoonsquilt zou maken maar het was ongelooflijk leuk om te doen.
Tineke heeft een paar blokken op papier gezet en de uitleg erbij gegeven dus als je het leuk vindt kun je er meteen aan beginnen.
Voor degenen die alle blokken zouden willen maken: Dat kan als je lid wilt worden van Fibermail maar dan wordt er natuurlijk meer van je verwacht dan dat je even de blokken komt kopiƫren ;))

Het blad Quilt & Zo is nu overal te koop.


I'm very proud to tell you that my Queensize Fibermail Sampler quilt is published in the Dutch quilting magazine Quilt & Zo.
For a year I worked on this quilt with great pleasure in the quilt-as-you-go methode. It was designed bij Trees Wolffers, the moderator of the Fibermail Yahoo group . There are 103 blocks in my quilt and they are all different.Many of us started to make the blocks ( 6 x 6 inch ) with great enthousiasm and several people made a big quilt too. We began in the middle and worked our way around. That way we could make our quilt as big or small as we liked. I'd never expected to end up with a double bed-size quilt but it was great fun to make.
Every weekend Trees would put 2 new blocks on the site and I started working on them as soon as I found them in the mail.
For me, being more of an art quilter, it was quite a challenge. Although it wasn't an easy project  I'm very happy with it.
Again Trees: A big thank you!

om alle blokken te zien ga je naar:mijn webalbum
downtime
Posted by Picasa

16 opmerkingen:

Quilt Idea zei

Wat een eer, Tonny! Het ziet er heel mooi uit.
Ik ga de Quilt&zo zeker kopen en lezen. Van de week stond ik er al met 1 in mijn handen maar dat bleek een oude te zijn.

Hannie zei

Geweldig Tonny! Zo gauw ik in de stad kom ga ik het blad kopen. het is voor zover ik weet hier in de buurt alleen maar bij stationboekenshop te koop. Een mooie prestatie, om zo'n grote quilt te maken! En leuk,dat ik hem al in het echt heb gezien!

marjolijn zei

Ik was ook helemaal verrast toen ik de Quilt en Zo van de week opensloeg. Wat een geweldige eer, maar je hebt het verdiend hoor! Hij is prachtig geworden.

Janny zei

Alle lof voor zo een grote quilt...ik heb het nog nooit tot zoiets groots gebracht....!

Jelly zei

Ha, Tonny, geweldig hoor, wat een werk moet je daarvan gehad hebben. Wat leuk om in Quilt en Zo te staan met je quilt. En ook veel eer voor Trees. Ik zal het blad morgen gauw kopen bij AH of bij Primera. Je kunt het dus in een (kleine)plaats als Stiens kopen.
Gr. Jelly

Marjo zei

Leuk Tonny! Wat een eer.
Marjo

Nienke zei

Zeer terechte publicatie van een prachtige quilt. Mooie kleuren heb je ook gekozen, en vooral de volharding om het af te krijgen... Gefeliciteerd met deze kroon op je werk!

mia de vos-weber zei

Nu moet ik nog op jacht naar iets te eten dus ook maar even langs de boekhandel, geweldig leuk dat je er in staat en inderdaad alle eer voor Trees.

gr.mia

Liesbeth Wessels zei

Gefeliciteerd !! Ik ga het blad straks kopen; ben heel benieuwd het artikel te lezen want de quilt heb ik op de fibermaildag gezien.Mooie warme kleuren. groeten van liesbeth

Anoniem zei

Tonny, ik heb Quilt en Zo ook net gekocht. Leuk de reportage van je sampler, je mag er zeker Super trots op zijn. Want het is een hele mooie quilt geworden.
fijn weekend, groetjes,Gerrie

Anoniem zei

Dag Tonny,

Geweldig dat je in Quilt en zo mocht staan. Je sampler ziet er prachtig uit.

Groetjes Tonia

Anoniem zei

Wat leuk dat je quilt in het blad staat en dat jullie daar met een paar mensen zo druk mee bezig geweest zijn . Ja dat soort blokken is wel leuk om te maken. En je hebt ook snel een stukje klaar. Ik ben opeens ook weer met kaartjes begonnen! Ik had nog zoveel kleine lapjes liggen die er geschikt voor waren en ik ben blij met het resultaat.

Anoniem zei

Hallo Tonny,
Wat leuk om jouw quilt tegen te komen in Quilt en Zo.
Wat een eer.
OOk leuk voor Trees als blokjes ontwerpster.
Groet Astrid.

christina zei

Je had ons al gewaarschuwd dat het er deze maand in zou komen dus ik heb em deze week direct gekocht. En ja, natuurlijk ook direct gelezen. Een prachtig verhaal en oh, die foto's zijn ook zo mooi. Dat lukt je zelf nooit zo mooi als in een tijdschrift. Helemaal terecht dat je er zo trots op bent.

christina zei

Gelukkig had je ons er al op geattendeerd dat het deze maand gepubliceerd zou worden, dus heb ik vrijdag het tijdschrift direct gekocht en gelezen. Wat een prachtig verhaal en oh, die foto's zijn ook zo mooi geworden. Helemaal terecht dat je zo trots bent.

Anoniem zei

Gefeliciteerd! Wat een beloning na al dat werk. De quilt is mooi geworden!
Marjo