dinsdag 30 maart 2010

Dagboekquiltje


Ik heb het de laatste tijd erg druk gehad met ander quiltwerk en daardoor zijn de dagboekquiltjes wat naar de achtergrond geschoven. Ik wil wel alles inhalen en heb zojuist mijn januari quiltje geplaatst. Het was al sinds jan. half af en ik had het gemaakt n.a.v. een workshop Pentimento van Annette Jeukens en een workshop Transferverf van Cherilyn Martin. Ik wist dat er iets aan ontbrak maar kon niet het juiste materiaal vinden, tot..verleden donderdag toen ik in de Pieterskerk de goudkleurige zijdecoconnetjes kocht. Dat maakte het af.
Het is met transferverf gekleurde lutradur , genaaid op platgestreken fiberfill.Ik heb de Pentimento (gellaagdheid ) techniek toegepast met zwart spunfab, bladgoud,goud - en koper metallicverf, kralen, gaas, en zijde en hand-en machine borduurwerk toegevoegd. Het blijft fascinerend om steeds weer nieuwe materialen te leren gebruiken.


downtime

7 opmerkingen:

marjolijn zei

Wat een prachtig quiltje. Leuk ook het verhaal erbij. Zo leuk om te experimenteren met al die materialen. Ik heb dat zelf eigenlijk nog maar pas ontdekt en vind het zo spannend! Leuk om jouw werk te zien.
groetjes, Marjolijn

Aart zei

Erg mooi. Wat fijn dat er tentoonstellingen en winkels zijn zoals in de Pieterskerk in Leiden.
Ik heb ook mijn inkopen gedaan. Nu nog experimenteren.
http://quiltaart.blogspot.com

Tonny zei

Dank voor jullie reactie. Jammer dat ik je niet even gezien heb, Aart.
Ik woon in Leiderdorp dus ik heb heel wat tijd in Leiden doorgebracht.
En.........heel mooie dingen gekocht!
groet,Tonny

Trees zei

Prachtig hoor Tonny.
Leuk om met allerlei andere materialen te werken.

Janny zei

Ik vind hem prachtig Tonny. Groen zie je niet zoveel...veel mensen hebben er niet zoveel mee op. Ik wel hoor...!
groetjes, Janny

laplandyellow zei

prachtig is het geworden!!!!

Cobi zei

wat een schitterend quiltje is dit geworden. die coconnetjes zijn leuk he? ik weet nog niet wat ik er mee moet, maar ik kon ze niet laten liggen. neem je 'm mee naar de bee?