Dagboekquiltje


Ik heb het de laatste tijd erg druk gehad met ander quiltwerk en daardoor zijn de dagboekquiltjes wat naar de achtergrond geschoven. Ik wil wel alles inhalen en heb zojuist mijn januari quiltje geplaatst. Het was al sinds jan. half af en ik had het gemaakt n.a.v. een workshop Pentimento van Annette Jeukens en een workshop Transferverf van Cherilyn Martin. Ik wist dat er iets aan ontbrak maar kon niet het juiste materiaal vinden, tot..verleden donderdag toen ik in de Pieterskerk de goudkleurige zijdecoconnetjes kocht. Dat maakte het af.
Het is met transferverf gekleurde lutradur , genaaid op platgestreken fiberfill.Ik heb de Pentimento (gellaagdheid ) techniek toegepast met zwart spunfab, bladgoud,goud - en koper metallicverf, kralen, gaas, en zijde en hand-en machine borduurwerk toegevoegd. Het blijft fascinerend om steeds weer nieuwe materialen te leren gebruiken.


downtime

Reacties

marjolijn zei…
Wat een prachtig quiltje. Leuk ook het verhaal erbij. Zo leuk om te experimenteren met al die materialen. Ik heb dat zelf eigenlijk nog maar pas ontdekt en vind het zo spannend! Leuk om jouw werk te zien.
groetjes, Marjolijn
Aart zei…
Erg mooi. Wat fijn dat er tentoonstellingen en winkels zijn zoals in de Pieterskerk in Leiden.
Ik heb ook mijn inkopen gedaan. Nu nog experimenteren.
http://quiltaart.blogspot.com
Tonny zei…
Dank voor jullie reactie. Jammer dat ik je niet even gezien heb, Aart.
Ik woon in Leiderdorp dus ik heb heel wat tijd in Leiden doorgebracht.
En.........heel mooie dingen gekocht!
groet,Tonny
Trees zei…
Prachtig hoor Tonny.
Leuk om met allerlei andere materialen te werken.
Janny zei…
Ik vind hem prachtig Tonny. Groen zie je niet zoveel...veel mensen hebben er niet zoveel mee op. Ik wel hoor...!
groetjes, Janny
Cobi zei…
wat een schitterend quiltje is dit geworden. die coconnetjes zijn leuk he? ik weet nog niet wat ik er mee moet, maar ik kon ze niet laten liggen. neem je 'm mee naar de bee?

Populaire posts van deze blog

Gelli plaat / Gelli plate

Het proces van ijsverven / How to Ice dye