donderdag 30 juni 2011

verjaardagskaart Olga B-day card Olga


Deze 15 x 15 cm verjaardagskaart heb ik gemaakt voor Olga van de Fibermailgroep.
De onderlaag is glansorganza en daar overheen speciaal papier. De halve cirkel is gemaakt op getransferverfde katoen , gestempeld met textielmedium en daar roestpoeder overheen gestrooid. Vervolgens wat azijn verneveld om het roestproces te bevorderen.
Daarbovenop gestikt getransferverfde lutradur die bewerkt is met de heat-gun.
Tenslotte met acryl goudverf nog wat accenten aangebracht en een gouden randje met satijnsteken rondom gemaakt voor de nette afwerking.

Birthday card in diverse techniques. Using paper, roganza, lutradur, transfer paint, rust powder, vinager, stamp, medium gold paint

downtime
Posted by Picasa

10 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Prachtige technieken Tonny. Zo kan ik ook eens zien wat ik met de Lutrador kan doen. Ik heb het al een tijdje in huis, maar nog nooit mee gewerkt....Ik kan er namelijk niet zoveel over vinden en ik ben iemand van zelf ontdekken....dwz zelf doen en/of via internet iets zoeken....!
Hier in het noorden des lands worden toch al niet zoveel workshops gegeven en langer dan een half uur rijden vind ik te ver hiervoor....
groetjes, Janny

Janny de Roo zei

Kun je Lutradur ook met acrylverf verven?

Anoniem zei

Tonny, wat een mooie kaart,heb je cursus gehad om dit mooie resultaat te krijgen? of probeer je gewoon allerlei dingen uit? Ik vind het super, de werkstukken van jou!
groetjes,Gerrie

Tonny zei

Hoi Janny en Gerrie

Bedankt voor jullie lieve woorden. De kaart die ik gemaakt heb is niet bewust een techniek die ik op een cursus geleerd heb, het is meer een resultaat van jaren workshops en masterclasses volgen en daardoor de mogelijkheden van de materialen ontdekken. Soms vind ik zelf, door uitproberen , ook weer nieuwe manieren uit om een materiaal te gebruiken. Over lutradur zijn nu wel heel mooie boeken te krijgen, alhoewel in het Engels. Ik heb pas een heel mooi gekocht met heel veel mogelijkheden . Het eerst heb ik met dit materiaal gewerkt op een workshop van Ineke Berlyn en ik was meteen blij met dit materiaal.

Hannie zei

Heel wat bewerkingen heb je met deze kaart gedaan Tonny. Het resultaat is er dan ook naar!Prachtig met die kleurencombinatie!

marjolijn zei

Prachtig kaartje voor Olga. Daar is ze vast en zeker heel blij mee.

Marloes zei

mooie kaart geworden, daar zal de ontvangster zeker blij mee zijn!

joke zei

Hallo Tonny, mooie kaart is het geworden, maar wat is textielmedium?
Groet,
Joke

Tonny zei

Joke

Textielmedium heb je in verschillende diktes. Je kunt het als een soort lijm gebruiken om b.v. collages te maken maar ook voor het opbrengen van foto's waarbij je ze transfert naar de stof. Ik gebruik meestal Golden (matt) die onzichtbaar opdroogt. Zijdelings verkoopt het o.a.

Christina Fokkema zei

Dat 1 kaart zoveel technieken in zich kan hebben vind ik echt knap. Bovendien heb je er ook nog eens een prachtige compositie van gemaakt.