Demonstratie penscore blocks & Glimmermist

Gisteren weer een leuke demonstratie gedaan tijdens de Tentoonstelling van het Wevershuis. Ik had op Suze's en Hannie's blog gelezen over penscore foamblokken die je voor 1 euro per stuk kunt kopen bij Art Journy.Ik had al een paar blokken aangeschaft en ben er thuis eerst eens heerlijk mee gaan spelen.Het is ontzettend leuk materiaal. Ik heb i.p.v. de heatgun mijn strijkijzer met bakpapier gebruikt om de blokken te verwarmen en er daarna voorwerpen in te drukken. Ik vind het zo sneller en makkelijker werken.
Op de foto kun je zien welke mogelijkheden er o.a. zijn. In principe kun je alles wat reliëf heeft gebruiken om een stempel te maken. Denk b.v. ook eens aan de afwrijfplaten voor de paintsticks, of, wat ik heb gedaan, de achterkanten van sjablonen die je voor kinderen koopt met afwrijfplaten.Ik heb zelfs een stempel gemaakt van foam-lettertjes voor kinderen.
Zelk vind ik het effect erg leuk met de wasknijpers en de knoopjes. Ook de schroefoogjes geven een leuk effect. Och, eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos en wij jonge en wat nog jongere meisjes , vinden het nog altijd heerlijk om te spelen. Het leuke van deze stempels is dat je ze steeds weer opnieuw kunt afwassen na het stempelen en opnieuw gladstrijken door verwarmen.

Ook heb ik nog even laten zien wat je met de Glimmermist kunt doen , ook van Art Journy. In dit geval heb ik met transferverf een soort van knotwilgen gemaakt en door er Glimmermist over te sprayen creëer je een heel mystieke sfeer.
Ik heb weer een heerlijke middag gehad. Jammer dat de tentoonstelling dit weekend afloopt maar we zijn, samen met het Wevershuis heel blij met de belangstelling


downtime
Posted by Picasa

Reacties

Hannie zei…
Wat heb je dit leuk gedaan Tonny! Ik zie er nu ook weer meer mogelijkheden in!
Vooral het proefje met glimmermist. Je hebt me weer op meer idëeen gebracht.
En heel bijzonder dat je het demonstreerde in het Wevershuis.
Wat ben je ondanks je valpartij toch actief voor het Wevershuis, hoedje af. En jouw workshops zien er heel interessant uit.
Aart zei…
Erg leuk om mee te werken en niet alleen meisjes vinden dit leuk, dit jongetje zou heel graag de kleuterschool overdoen, met alleen maar dit materiaal.
http://quiltaart.blogspot.com
Suus zei…
Wat leuk Tonny, mooie voorbeelden hoor. Maar helemaal rechts onderin die met de hele fijne motief, wat heb je daarvoor gebruikt?
Leuk je mooie lapje met marmer effect. Hij ligt hier nog op mijn naaikamer, ik kom er nog niet aan toe, en ik moet `m zelfs nog op mijn blog zetten, schandalig.Maar komt goed hoor. Gr Suze
Tonny zei…
Halo Suus

Bedankt voor je leuke commentaar. De stempel waar jij naar vraagt is een van die achterkanten van plastic afwrijfplaten voor kinderen die ik in de Kringloop speelgoedwinkel heb gekocht. 6 voor 0,50 cent. Je moet het gewoon tegenkomen.
groetjes, Tonny
christina zei…
via suze haar blog kom ik hier terecht. En ik heb je direct bij bloglovin gezet, want je schrijft leuk en laat leuke dingen zien.

Populaire posts van deze blog

Gelli plaat / Gelli plate

Het proces van ijsverven / How to Ice dye