zaterdag 14 november 2009

Lijnenspel


Dit quiltje van 20 x 20 cm is het resultaat van de wedstrijd, uitgeschreven door het nieuwe blad Quilt& Zo.Je ziet hier hoe het gegroeid is. De opdracht was: Maak een lijnenspel in een quiltje van 20 x 20 dat uit 2 of 3 laagjes bestaat en verwerk er minimaal 2 en maximaal 3 verschillende materialen in.
Ik ben begonnen met een zelfgeverfd pongézijden lapje en heb dat in golvende stukken geknipt. Die heb ik vervolgens met de naaimachine op een batting en onderlaag genaaid. Daarna ben ik begonnen met het rijgwerk met borduurgaren en opeens werd het een soort landschapje.
De zon heb ik gemaakt van een rondje Fast2Fuse, hevig bestikt in zig-zag.De stralen zijn gemaakt met metallic goud garen.Verder heb ik het versierd met kralen en stikwerk als bloemen- en gras suggestie. Ik heb het ingestuurd voor de wedstrijd.
This quiltletwas a challenge from the new Quilting arts magazine called: Quilt& Zo.
The task was to make a 20 x 20 cm quiltlet in lines and try to express something with these lines. I started to embroider on hand dyed pongé silk and before I new it it turned out to be a landscape. I used some hand-and machine stichwork and beads.downtime
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

Suus zei

Wat een mooi landschapje Tonny, mooie kleuren ook. En nu hopen dat je wint.

Cobi zei

ik vind 'm erg mooi geworden Tonny. je kleurkeuze is fantastisch. ik vind het ook gaaf dat je de randen zo golvend hebt gehouden.