donderdag 1 september 2011

Bermbloemen / wild flowersIn onze gemeente ( Leiderdorp ) is men sinds enige tijd bezig het saaie, gemaaide gras in bermen en aan slootkanten te vervangen door prachtige zaadmengsels van wilde planten en kruiden. Ik ben hier heel blij mee. mijn uitzicht op de singel is nu een zee van bloemen: margrieten, klaprozen, korenbloemen, kamille, perzikkruid en noem maar op. Het is een lust voor het oog.
Ik heb een aantal van deze bloemen en planten met het strijkijzer gedroogd tussen keukenpapier en de boemen daarna op de achtergrondstof geplakt met Golden matt medium. de bloemen behouden dan hun kleur en na drogen van de lijm kun je ze heel goed doorstikken met de naaimachine. (Behalve de zaadjes die in het perzikkruid bleken te zitten, daar heb ik verschillende naalden op gebroken!)
Het resultaat is een A-4 quiltje dat ik in juli gemaakt heb voor de dagboekquiltjesgroep. Ik was alleen vergeten de foto te plaatsen , merkte ik vandaag toen ik wat aan het opruimen was. Dus bij deze.In my town the council seeds wild flower seeds in stead of boring grass. this makes me very happy.
I've got a beautiful view from my window. On the banks of the canal wild flowers are in bloom the whole summer!
downtime
Posted by Picasa

8 opmerkingen:

Aart zei

Dit geeft een mooi effect. Misschien de aankomende herfst eens iets met herfstbladeren doen.
http://quiltaart.blogspot.com

Hannie zei

Prachtig! Hoe krijg je het klaar om de bloemen zo mooi over te brengen, met hameren? Het lijkt een bladzijde uit de botanica encyclopedie!

Tonny zei

Hoi Hannie

Ik heb deze bloemen niet gehamerd maar met een heet strijkijzer tussen 2 velletjes keukenpapier gestreken tot ze droog waren. Ik pas deze techniek vaak toe maar het werkt niet bij alle bloemen. Het leuke is dat ze zo hun kleur en
( grotendeels) structuur behouden.

Tonny

marjolijn zei

Wat een prachtige compositie. Ja, en wat kun je genieten van die kleurrijke bermen. Hier komen ze gelukkig ook af en toe voor.
gr. Marjolijn

Liesbeth Wessels zei

Prachtig deze tere bloemen. groeten van liesbeth

Trees Wolffers zei

Prachtig Tonny, ik heb dat strijken ook geprobeerd met viooltjes, maar dat was geen succes. Ik vind dit helemaal geweldig.

Christina Fokkema zei

Dat is direct ook veel gezelliger om naar te kijken. Net als jouw dagboekquiltje

cri-cri zei

heel mooi om de natuur op die manier levend te houden ...