Bermbloemen / wild flowersIn onze gemeente ( Leiderdorp ) is men sinds enige tijd bezig het saaie, gemaaide gras in bermen en aan slootkanten te vervangen door prachtige zaadmengsels van wilde planten en kruiden. Ik ben hier heel blij mee. mijn uitzicht op de singel is nu een zee van bloemen: margrieten, klaprozen, korenbloemen, kamille, perzikkruid en noem maar op. Het is een lust voor het oog.
Ik heb een aantal van deze bloemen en planten met het strijkijzer gedroogd tussen keukenpapier en de boemen daarna op de achtergrondstof geplakt met Golden matt medium. de bloemen behouden dan hun kleur en na drogen van de lijm kun je ze heel goed doorstikken met de naaimachine. (Behalve de zaadjes die in het perzikkruid bleken te zitten, daar heb ik verschillende naalden op gebroken!)
Het resultaat is een A-4 quiltje dat ik in juli gemaakt heb voor de dagboekquiltjesgroep. Ik was alleen vergeten de foto te plaatsen , merkte ik vandaag toen ik wat aan het opruimen was. Dus bij deze.In my town the council seeds wild flower seeds in stead of boring grass. this makes me very happy.
I've got a beautiful view from my window. On the banks of the canal wild flowers are in bloom the whole summer!
downtime
Posted by Picasa

Reacties

Aart zei…
Dit geeft een mooi effect. Misschien de aankomende herfst eens iets met herfstbladeren doen.
http://quiltaart.blogspot.com
Hannie zei…
Prachtig! Hoe krijg je het klaar om de bloemen zo mooi over te brengen, met hameren? Het lijkt een bladzijde uit de botanica encyclopedie!
Tonny zei…
Hoi Hannie

Ik heb deze bloemen niet gehamerd maar met een heet strijkijzer tussen 2 velletjes keukenpapier gestreken tot ze droog waren. Ik pas deze techniek vaak toe maar het werkt niet bij alle bloemen. Het leuke is dat ze zo hun kleur en
( grotendeels) structuur behouden.

Tonny
marjolijn zei…
Wat een prachtige compositie. Ja, en wat kun je genieten van die kleurrijke bermen. Hier komen ze gelukkig ook af en toe voor.
gr. Marjolijn
Prachtig deze tere bloemen. groeten van liesbeth
Prachtig Tonny, ik heb dat strijken ook geprobeerd met viooltjes, maar dat was geen succes. Ik vind dit helemaal geweldig.
Dat is direct ook veel gezelliger om naar te kijken. Net als jouw dagboekquiltje
cri-cri zei…
heel mooi om de natuur op die manier levend te houden ...

Populaire posts van deze blog

Gelli plaat / Gelli plate

Het proces van ijsverven / How to Ice dye