zondag 22 mei 2011

oranje blok / orange blok


Bij de Art Quilt groep De uitdaging was ons gevraagd een blok van 25 x 25 cm te maken in een bepaalde kleur. Hoewel het mijn voorkeurskleur niet was moest ik op een gegeven moment voor oranje kiezen. Ik dacht dat ik niet veel oranje stoffen in voorraad had maar dat viel alleszins mee.
Tijdens de vakantie had ik als oefening een cirkel geborduurd d.m.v. vrij borduren met de naaimachine met soluvlies in een ring gespannen. Mijn man vroeg nog wat ik daar mee ging doen en zoals altijd ( of meestal ) zei ik: Dat weet ik nog niet. Het komt wel weer eens van pas. En ja hoor: Of het ervoor gemaakt was, zo mooi kleurde het bij het oranje blok dat ik gisteren in elkaar heb gezet . De blokken ( 16 ) worden in elkaar gezet door Hannie en dan wordt het een voorstelquilt voor de groep die jullie in de toekomst vast nog wel eens zullen tegenkomen op een tentoonstelling.


In a the Art Quilt groep, called De uitdaging we where asked to make a 25 x 25 cm block, each in a different colour. Hannie , one of the members would put them all together and this quilt will in the future be used on exhibitions as a promotion for our group. Orange would not have been my first choice but I enjoyed making this block. The cirkel in the middle is made of lace that I made with water soluble as free embroidery on the sewing machine.

downtime
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Wow...wat heb je dat mooi gedaan Tonny. Alles waar ik direct geen bestemming voor heb, komt in een schoenendoos...Weggooien.....kan altijd nog en zo zie je maar dat alles weer op zijn pootjes (lees: bestemming) terecht komt...!

marjolijn zei

Dat is ook een mooi blok geworden. Leuk werken met wateroplosbaar vlies, vind je niet?