dinsdag 27 oktober 2009

Oktoberquiltje

Bij de dagboekquiltjesgroep is het de uitdaging om elke maand een nieuw quiltje te maken op A-4 formaat. Thema is vrij maar het is wel de bedoeling dat je iets maakt over wat je hebt gezien of meegemaakt in de laatste tijd. Op die manier krijg je een mooi journaal en zie je de ontwikkeling in je werk.
Ik heb deze keer het thema Amerika gekozen met als ondertiteling : Dollars.
Je ziet een echte dollar en het onkruid dat dollarweed heet. Het groeit daar in het gazon zoals bij ons madeliefjes. Het is alleen zo hardnekkig als zevenblad dus moeilijk te verwijderen.We hebben het volop in onze tuin bij ons huis in Florida.Ik heb ook een klein gedichtje overgeschreven dat ik over dollar weed vond:
FOR EACH DOLLAR WEED FROM YOUR DITCHES
MAY YOU GET A REAL DOLLAR- UNTOLD RICHES.
Ook heb ik een Mockingbird geschiderd op stof, uitgeknipt en opgeplakt met matt medium.Je hoort ze daar fantastisch fluiten, zoals bij ons de merels.Ze leven in paartjes in de broedtijd.Ik heb er ook nog wat Spaans mos in verwerkt uit de bomen in de achtertuin.Er is veel te beleven in Florida. We krijgen regelmatig bezoek van een stel kraanvogels die in de tuin landen, er zijn grappige kikkertjes en eekhoorntjes, wasbeertjes , veel salamanders en soms een amadillo.Ik moest een keuze maken.
Verder zie je twee sand dollars. Ik heb ze gevonden in de Golf van Mexico op een heerlijke stranddag. Als je goed kijkt zie je er een soort bloemtekening op. Elke dollar, hoe verschillend ook, heeft dezelfde tekening en dezelfde openingen. Het zijn eigenlijk schelpen waaruit de eigenaar verdwenen is.Ze zijn zo bros als meerschuim .De openingen, zo is mij verteld staan voor het lijden van Christus. De 4 gaten van handen en voeten en de grotere speerwond in zijn hart. Zoiets als de Passiebloem dus.Rechts bovenin een fotootje van Dollar Glen.Dat is een plaats in Schotland waar je een heerlijke klim kunt maken naar het kasteel en de waterval. Ik ben er geweest dus ik vond dat hij er bij mocht.Op de achtergrond zie je een bruine papieren zak van de Whole Foods shop waar wij vaak boodschappen doen want ook in Amerika kun je heerlijk eten en koken! ( een andere hobby van mij.)Hier nog even de link naar onze website waar je kunt zien waar wij die heerlijke vakanties doorbrengen: http://www.villa-in-florida-davenport.com/

I'll try to summarise the essential topics from this mail.Ive made a journal quiltlet about our vacation in America. We spend quite a lot of time there in our own house. We love to be there. You can see the house on our web site:
http://www.villa-in-florida-davenport.com/
Yournal quilts are ment to give a memorance of the experiences you had in that month. By the end of the year you should have a nice book to keep looking in.
My theme this time was Dollars. Quite obviously, I would say. I used a real dollar. dollar weed, sand dollars I found in the Gulf of Mexico and a picture of a place in Scotland that I ones visited called Dollar Glen.I painted a mockingbird on fabric, cut it out and glued it on.For the background I used a brown paper bag from the Whole Foods shop where we love to buy.Cooking is an other hobby of mine.Some stitching was added to blend the colors en I used Lumier paint to finish it off.
 
Posted by Picasa

5 opmerkingen:

Suus zei

Nou Tonny ik vind `m heel erg mooi,en wat een leuk verhaal zit bij deze quilt, maakt `m nog leuker.

Cobi zei

errug goed gedaan Tonny. veel verschillende onderdelen en een mooi geheel. goed verhaal ook.

Tonny zei

Dank jullie wel voor het lieve commentaar! Ik begin dit blog steeds leuker te vinden.

groetjes, Tonny

AnneJeu zei

Wat een pracht verhaal. Je geniet echt daar in Amerika! Wil je nog wel terugkomen naar ons kleine landje???
Heel orgineel quiltje!

laplandyellow zei

wat een intense vakverdeling over het geheel; prachtig van kleur en wat een onderwerp!!!!
het verhaal wat je erbij verteld; heb ik met belangstelling gelezen.
gr. van Marja.