donderdag 22 september 2011

nieuw voor mij / new to me


Ik heb een leuk boek gekocht en ben de techniek gaan uitproberen. Erg leuk om te doen: Een tekening maken en inkleuren met permanent markers. Daarna alcohol er op druppelen zodat de kleuren uitvloeien. Kan weer een nieuwe verslaving worden als ik niet oppas!















Deze vrouw en vis zijn de eerste probeersels.

I bought a nice new book en made the first attempt with this woman and fisch.
You draw a figure and colour it in with permanent markers. After that you drip or spray alcohol over it and the colours flow. Very addicting, I'm afraid!

downtime
Posted by Picasa

donderdag 15 september 2011

AA voor Marijke L.


Op Tegendraads 1 hebben we, net als in de 2e groep van Tegendraads een AA-ruil. Een AA is een Album Amicorum, een vriendschapsblad dat je maakt voor een ander.
We mogen zelf een thema of kleur opgeven als we dat willen. Materiaalkeuze is vrij . Het enige wat vaststaat is de maat. Die moet 15 x 20 cm bedragen.
Ik heb intussen al heel veel mooie AA's mogen ontvangen.
Deze heb ik gemaakt voor Marijke L., die als Thema Papaverzaden had gevraagd. Verleden jaar vroeg ze om papavers dus nu heeft ze een mooie serie. Hier mijn bijdrage.



Toen ik de papaverdozen natekende om ze te gaan borduren zag ik er ineens dametjes in dus het zijn Papaverdozen geworden. De andere bijdragen kun je zien op het blog van Tegendraads:
downtime
Posted by Picasa

donderdag 1 september 2011

Bermbloemen / wild flowers



In onze gemeente ( Leiderdorp ) is men sinds enige tijd bezig het saaie, gemaaide gras in bermen en aan slootkanten te vervangen door prachtige zaadmengsels van wilde planten en kruiden. Ik ben hier heel blij mee. mijn uitzicht op de singel is nu een zee van bloemen: margrieten, klaprozen, korenbloemen, kamille, perzikkruid en noem maar op. Het is een lust voor het oog.
Ik heb een aantal van deze bloemen en planten met het strijkijzer gedroogd tussen keukenpapier en de boemen daarna op de achtergrondstof geplakt met Golden matt medium. de bloemen behouden dan hun kleur en na drogen van de lijm kun je ze heel goed doorstikken met de naaimachine. (Behalve de zaadjes die in het perzikkruid bleken te zitten, daar heb ik verschillende naalden op gebroken!)
Het resultaat is een A-4 quiltje dat ik in juli gemaakt heb voor de dagboekquiltjesgroep. Ik was alleen vergeten de foto te plaatsen , merkte ik vandaag toen ik wat aan het opruimen was. Dus bij deze.



In my town the council seeds wild flower seeds in stead of boring grass. this makes me very happy.
I've got a beautiful view from my window. On the banks of the canal wild flowers are in bloom the whole summer!




downtime
Posted by Picasa